Jablkové dortíky
40 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4gramySůl
- 8gramůKypřicí prášek do pečiva
- 15gramůCukr krupice
- 25gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůMléko polotučné
- 25gramůCukr moučkový
- 400gramůJablka
- 100gramůCukr krystal
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSkořice mletá
- 300mililitrůVoda pitná
- 150gramůŠlehačka ve spreji
- 25gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužinu nakrájíme na silnější plátky. Pokapeme citronovou šťávou a necháme zatím stranou.
- 2Do mísy vsypeme mouku, sůl, kypřící prášek a krupicový cukr, promícháme, do směsi zapracujeme měkké máslo, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Dobře prohněteme, vyválíme na silný plát, ze kterého vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 6 cm. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1/4 hodiny dozlatova. Plech vyjmeme a necháme těsto vychladnout.
- 3Jablka vložíme do kastrůlku, přidáme krystalový cukr, mletou skořici, zalijeme vodou a 5 minut povaříme, scedíme a necháme vychladnout.
- 4Kolečka z těsta podélně rozkrojíme napůl, aby vzniklo 8 koleček. Na spodní 4 kolečka naneseme jablka, ozdobíme šlehačkou a přiklopíme vrchními kolečky. Upravíme na talířky, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.