Jablkové dortíky

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 4gramySůl
    • 8gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 15gramůCukr krupice
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 50mililitrůMléko polotučné
    • 25gramůCukr moučkový
    • 400gramůJablka
    • 100gramůCukr krystal
    • 15mililitrůCitronová šťáva
    • 8gramůSkořice mletá
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 150gramůŠlehačka ve spreji
    • 25gramůTuk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužinu nakrájíme na silnější plátky. Pokapeme citronovou šťávou a necháme zatím stranou.
  • 2
    Do mísy vsypeme mouku, sůl, kypřící prášek a krupicový cukr, promícháme, do směsi zapracujeme měkké máslo, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Dobře prohněteme, vyválíme na silný plát, ze kterého vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 6 cm. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1/4 hodiny dozlatova. Plech vyjmeme a necháme těsto vychladnout.
  • 3
    Jablka vložíme do kastrůlku, přidáme krystalový cukr, mletou skořici, zalijeme vodou a 5 minut povaříme, scedíme a necháme vychladnout.
  • 4
    Kolečka z těsta podélně rozkrojíme napůl, aby vzniklo 8 koleček. Na spodní 4 kolečka naneseme jablka, ozdobíme šlehačkou a přiklopíme vrchními kolečky. Upravíme na talířky, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.