Jablkové müsli
40 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 80gramůmusli
- 1kusVejce slepičí
- 5lžicMléko polotučné
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, müsli budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a drobně pokrájíme. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a kousky másla. Vypracujeme drobenku. V další míse smícháme cukr se skořicí, solí, müsli a jablky. Do směsi přidáme drobenku, přilijeme rozšlehané vejce a mléko. Toho dáme tolik, aby se směs dobře spojila. Lžičkami tvoříme na plech hromádky dál od sebe, aby se při pečení nespojily. V předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny. Hromádky podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.