Jablkové müsli

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, müsli budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a drobně pokrájíme. V míse promícháme mouku s kypřicím práškem a kousky másla. Vypracujeme drobenku. V další míse smícháme cukr se skořicí, solí, müsli a jablky. Do směsi přidáme drobenku, přilijeme rozšlehané vejce a mléko. Toho dáme tolik, aby se směs dobře spojila. Lžičkami tvoříme na plech hromádky dál od sebe, aby se při pečení nespojily. V předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny. Hromádky podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.