Jablkové palačinky
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceRum
- 50mililitrůOlej stolní
- 1hrstOřechy vlašské
- 3kusyJablka
- 500mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, vajec, mouky, rumu, krupicového cukru a soli vyšleháme řidší těsto, které necháme odstát.
- 2Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a na malé kostičky nakrájíme. Dáme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme citronovu šťávou a trochou vody.
- 310 minut povaříme, poté rozmixujeme.
- 4Palačinky smažíme na rozpáleném oleji, každou pomažeme jablkovou směsí, zavineme, pocukrujeme a sekanými ořechy posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 11. 2015
Jablkové palačinky
Moc dobré palačinky, doporučuji jen přidat více jablíček. Ty jsem jen nastrouhala na hrubém slzičkovém struhadle a podusila. Jinak počet porcí v receptu=počet kusů. Použila jsem více oleje než uvádí recept a to pánvičku jen mírně omastím pomocí silikonové mašlovačky. Doporučuji vyzkoušet a jen dodám, že se rozdušená jablka můžou, pokud je třeba, trochu zahustit vanilkovým pudinkovým práškem rozmíchaným v trošce vody.