Jablkové smažinky
35 min.
Ingredience
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 25gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 600gramůJablka
- 2lžíceRum
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůCukr vanilka
- 0,06litrMléko plnotučné
- 0,06litrVíno bílé
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
37 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vsypeme mouku, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a cukr. V mléce rozmícháme žloutky a víno a přilijeme je do hrnce. Umícháme husté těsto a nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a napříč nakrájíme na tenká kolečka. Pokapeme rumem, obalíme v těstíčku a v rozpáleném másle usmažíme po obou stranách dozlatova.
- 3Teplé smažinky posypeme cukrem smíchaným s vanilkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.