Jablkové vdolky

45 min.
Slovensko

Ingredience

    • 350gramůMouka pšeničná hladká
    • 30gramůCukr moučkový
    • 1špetkaSůl
    • 1kusVejce slepičí
    • 15gramůCitronová kůra
    • 15gramůDroždí
    • 150gramůJablka
    • 400mililitrůMléko polotučné
    • 40gramůCukr skořicový
    • 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, přidáme vejce, rozdrobené droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme jablka, rozmícháme na řídké těsto a necháme v teple vykynout.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a menší naběračkou lijeme do rozpáleného oleje těsto a smažíme vdolky z obou stran.
  • 3
    Vdolky necháme na ubrousku vychladnout, upravíme na servírovací míse a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.