Jablkové vdolky
45 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůCitronová kůra
- 15gramůDroždí
- 150gramůJablka
- 400mililitrůMléko polotučné
- 40gramůCukr skořicový
- 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, strouhanou citronovou kůru, přidáme vejce, rozdrobené droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme jablka, rozmícháme na řídké těsto a necháme v teple vykynout.
- 2V pánvi rozpálíme olej a menší naběračkou lijeme do rozpáleného oleje těsto a smažíme vdolky z obou stran.
- 3Vdolky necháme na ubrousku vychladnout, upravíme na servírovací míse a posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.