Jablkové želé s mátovou příchutí z domácí pekárny
45 min.
Ingredience
- 6decilitrůDžus jablečný
- 1,5lžíceOcet jablečný
- 400gramůCukr želírovací
- 1hrstMáta
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný džus a ocet, přidáme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
- 2Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, postavíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
- 3Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
- 4Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Do želé vmícháme jemně nasekanou mátu. Sklenice naplníme, dobře uzavřeme a vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.