Jablkovec s ořechy a rozinkami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
3 g
Cukr
94 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Housky nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté do ní klademe postupně vrstvu housek, vrstvu na plátky nakrájených jablek, posypeme cukrem smíchaným se skořicí, rozinkami a sekanými oříšky. Tento postup ještě jednou zopakujeme, navrch poklademe opět housku, pokapeme máslem a zalijeme mlékem, v němž rozšleháme vejce.
  • 2
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 min. Před podáváním dozdobíme sněhovým krémem.
  • 3
    Krém:
  • 4
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně po lžičkách zašleháme 50 g cukru a poté zbytek cukru vmícháme vařečkou. Rozetřeme na jablkovec a v rozpálené troubě necháme cca 2 min. zrůžovět.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.