Jablkovec s ořechy a rozinkami
70 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 200gramůCukr moučkový
- 1špetkaSkořice mletá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůHrozinky
- 30gramůOřechy vlašské
- 20gramůStrouhanka
- 300gramůŽemle tuková
- 0,5litrMléko plnotučné
- Krém
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- Na zalití
- 0,5litrMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
3 g
Cukr
94 g
Postup přípravy
- 1Housky nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté do ní klademe postupně vrstvu housek, vrstvu na plátky nakrájených jablek, posypeme cukrem smíchaným se skořicí, rozinkami a sekanými oříšky. Tento postup ještě jednou zopakujeme, navrch poklademe opět housku, pokapeme máslem a zalijeme mlékem, v němž rozšleháme vejce.
- 2Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 min. Před podáváním dozdobíme sněhovým krémem.
- 3Krém:
- 4Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně po lžičkách zašleháme 50 g cukru a poté zbytek cukru vmícháme vařečkou. Rozetřeme na jablkovec a v rozpálené troubě necháme cca 2 min. zrůžovět.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.