Jablkový chlebíček
55 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůCukr krupice
- 200gramůJablka
- 125gramůTuk Hera jedlý
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 1hrstMandle
- 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Vyšleháme tuhý sníh z bílků, smícháme cukr s polohrubou moukou, s práškem do pečiva, tukem, nastrouhaná jablka a vmícháme sníh z bílků.
- 2Nalijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vymazali a vysypali a dáme péct na 180 stupňů na půl hodiny.
- 3Po upečení vyklopíme, polijeme ho čokoládovou polevou a sypeme mandlovými lupínky.
- 4Necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.