Jablkový dort
30 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 200gramůCukr třtinový
- 220gramůPiškoty dětské kulaté
- 750gramůJablka
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžičkySkořice mletá
- 2kusyHřebíček
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Do dortové formy poklademe piškoty. Vedle nasekáme jablka bez slupky a jadřinců, povaříme je asi 10 minut s vodou (400 ml), cukrem, skořicí, drceným hřebíčkem, citronovou kůrou (ze dvou citronů) i šťávou. Po 10 minutách zmírníme oheň a vlijeme do uvařené směsi 200 ml vody s rozmíchanými pudinky a za stálého míchání uvaříme asi 2 minuty.
- 2Jakmile hmota zhoustne, nalijeme ji na piškoty ve formě, uhladíme a položíme další část piškotů a znovu nalijeme jablečnou hmotu. Dort poklademe omytými sušenými brusinkami nebo rybízem.
- 3Necháme asi osm hodin tuhnout a rozležet v lednici. Můžeme podávat se zakysanou smetanou či šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.