Jablkový dort s ořechy
85 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 10gramůSkořice mletá
- 400gramůJablka
- 40gramůOřechy vlašské
- 20gramůCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 50gramůHrozinky
- 40gramůCukr krupice
- 150gramůMarmeláda jahodová
- 30gramůTuk
- 30gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
76 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozkrojíme na půlky a vydlabeme jádřince, hrozinky smícháme s marmeládou, krupicovým cukrem a změklým máslem.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přimícháme kypřící prášek, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, moučkový cukr, přidáme 150 gramů másla, vejce, skořici a vymícháme těsto.
- 3Formu na dorty vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a vložíme do ní těsto. Do těsta vmáčkneme půlky jablek a důlek po jádřincích naplníme marmeládovou náplní s hrozinkami. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu. Nyní povrch dortu posypeme drcenými ořechy a ještě pět minut dopečeme.
- 4Upečený dort necháme vychladnout a nakrájíme na trojúhelníčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.