Jablkový dort s ořechy

85 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
76 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozkrojíme na půlky a vydlabeme jádřince, hrozinky smícháme s marmeládou, krupicovým cukrem a změklým máslem.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přimícháme kypřící prášek, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, moučkový cukr, přidáme 150 gramů másla, vejce, skořici a vymícháme těsto.
  • 3
    Formu na dorty vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a vložíme do ní těsto. Do těsta vmáčkneme půlky jablek a důlek po jádřincích naplníme marmeládovou náplní s hrozinkami. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu. Nyní povrch dortu posypeme drcenými ořechy a ještě pět minut dopečeme.
  • 4
    Upečený dort necháme vychladnout a nakrájíme na trojúhelníčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.