Jablkový dort s pudinkem
45 min.
Ingredience
- 250gramůMandle
- 250gramůMouka polohrubá
- 225gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 2lžíceRum
- 12kusůJablka
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 50gramůHrozinky
- 370gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
11 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a máslem, vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
- 2Mezitím rozmícháme ve smetaně pudinkový prášek a vanilkový cukr, uvaříme pudink a necháme vychladnout. Rozinky namočíme do rumu, jablka oloupeme a odstraníme jadřince.
- 3Zapékací misky vymažeme olejem a vyložíme tenkou vrstvou těsta. Okraje vytáhneme a přitiskneme k formě. Těsto poklademe nakrájenými jablky, posypeme mandlovými lupínky, rozinkami a zalijeme pudinkem. Zbylým těstem misky uzavřeme.
- 4Pečeme v troubě předehřáté na 170C asi 12min. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.