Jablkový dort s pudinkem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
38 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
11 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a máslem, vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
  • 2
    Mezitím rozmícháme ve smetaně pudinkový prášek a vanilkový cukr, uvaříme pudink a necháme vychladnout. Rozinky namočíme do rumu, jablka oloupeme a odstraníme jadřince.
  • 3
    Zapékací misky vymažeme olejem a vyložíme tenkou vrstvou těsta. Okraje vytáhneme a přitiskneme k formě. Těsto poklademe nakrájenými jablky, posypeme mandlovými lupínky, rozinkami a zalijeme pudinkem. Zbylým těstem misky uzavřeme.
  • 4
    Pečeme v troubě předehřáté na 170C asi 12min. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.