Jablkový dort se sladidlem
70 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 4kusySacharin
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůHrozinky
- 130gramůMouka polohrubá
- 300gramůJablka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1598 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
375 g
Vláknina
1 g
Cukr
347 g
Postup přípravy
- 1UÖmytá jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Sladidlo rozmačkáme na prášek.
- 3Do mísy dáme změklé máslo, přidáme sladidlo a špetku soli a vymícháme do pěny. Přidáváme rozmíchaná vejce a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
- 4Těsto vlijeme do kulaté formy, kterou jsme vymazali a vysypali.
- 5Na těsto rozložíme jablka do tvaru vějíře a pak posypeme rozinkami.
- 6Dáme péct do středně vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.