Jablkový horký dezert
30 min.
Ingredience
- 80gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1lžíceMed akátový
- 1,5lžíceBorůvky
- 2kusyJablka
- 2lžíceMaliny
- 1lžíceOříšky piniové
- 1lžíceSirup malinový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V misce vymícháme Lučinu s medem na jemný krém. Pak do krému přidáme čerstvé omyté a osušené borůvky.
- 2Omytá baculatá jablka osušíme, odřežeme vršek se stopkou a jadřinec i s trochou dužiny vykrojíme ostrým nožem. Do vzniklého otvoru vložíme lžičkou připravený krém, povrch krému ozdobíme omytými malinami a ořechy. Jablka poklademe na pekáček a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut (podle velikosti a trouby).
- 3Upečená jablka dáme na dezertní talířky, pokapeme je malinovým sirupem a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.