Jablkový koláč de luxe

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s cukrem, máslem, solí a vodou. Vytvoříme vláčné těsto, které upěchujeme ke dnu a stěnám formy. Dáme do lednice.
  • 2
    Tři jablka oloupeme a vyjmeme jádřince, nakrájíme na větší kousky, dáme do pánve s polovinou meruňkové zavařeniny a 4 lžícemi vody. Vaříme, až jsou jablka měkká. V mixéru rozmixujeme jablka na kaši, vlijeme do teflonové pánve a vaříme, až směs zhoustne. Často mícháme, aby se jablka nepřipálila.
  • 3
    Zbývající jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jádřince vyjmeme. Každou čtvrtku jablka nakrájíme podélně na plátky silné 3 mm. Ve větší míse plátky opatrně promícháme s citrónovou šťávou.
  • 4
    Podklad koláče naplníme jablečnou směsí a pokryjeme plátky jablek. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 45 minut.
  • 5
    V rendlíku rozpustíme zbytek zavařeniny a propasírujeme ji přes síto. Potřeme povrch koláče a necháme ho ve formě vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.