Jablkový koláč de luxe
75 min.
Ingredience
- Náplň
- 120gramůMarmeláda meruňková
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 6kusůJablka
- 75gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 2lžíceVoda pitná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s cukrem, máslem, solí a vodou. Vytvoříme vláčné těsto, které upěchujeme ke dnu a stěnám formy. Dáme do lednice.
- 2Tři jablka oloupeme a vyjmeme jádřince, nakrájíme na větší kousky, dáme do pánve s polovinou meruňkové zavařeniny a 4 lžícemi vody. Vaříme, až jsou jablka měkká. V mixéru rozmixujeme jablka na kaši, vlijeme do teflonové pánve a vaříme, až směs zhoustne. Často mícháme, aby se jablka nepřipálila.
- 3Zbývající jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jádřince vyjmeme. Každou čtvrtku jablka nakrájíme podélně na plátky silné 3 mm. Ve větší míse plátky opatrně promícháme s citrónovou šťávou.
- 4Podklad koláče naplníme jablečnou směsí a pokryjeme plátky jablek. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 45 minut.
- 5V rendlíku rozpustíme zbytek zavařeniny a propasírujeme ji přes síto. Potřeme povrch koláče a necháme ho ve formě vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.