Jablkový koláč po indicku
90 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 6kusůJablka
- 1kusCukr vanilka
- 50mililitrůVoda pitná
- Na plech a pokapání
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1023 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
57 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s kypřicím práškem a špetkou soli a vetřeme máslo. Přidáme trochu vody a vypracujeme těsto. Rozdělíme na dvě části a vyválíme na silnější placky.
- 2Jednu z nich položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a nakrouháme na ni oloupaná jablka. Posypeme cukrem a zakryjeme zbytkem těsta. Okraje navlhčíme a důkladně přimáčkneme.
- 3Pečeme v rozpálené troubě cca 60 minut. Během pečení několikrát pokapeme rozpuštěným máslem.
- 4Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 9. 7. 2015
Jablkový koláč po indicku
Recept je jednoduchý a dobrý.Chutnal všem.😉🧐
Anonymní uživatel
po 14. 12. 2015
Jablkový koláč po indicku
Jablkový koláč po indicku je zajímavým receptem, snadným a chutným.