Jablkový koláč s citronem
65 min.
Ingredience
- 500gramůSirup kukuřičný
- 100gramůStrouhanka
- 500gramůListové těsto
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2kusyJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Těsto vyválíme, vložíme do formy na koláč na pečící papír a pečeme ho dvanáct minut dozlatova. Pak papír odstraníme.
- 2Plechovku se sirupem ponoříme do vodní lázně a zahříváme ji pět minut. Smícháme strouhanku, zázvor, kůru, šťávu a jablka. Přelijeme je sirupem a vylijeme na korpus.
- 3Koláč pečeme třicet minut, až těsto nabude.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.