Jablkový koláč s čokoládovou polevou

50 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na náplň
  • Na plech
    • 1lžíceOlej rostlinný
  • Na polevu
    • 150gramůČokoláda na vaření
    • 50gramůTuk ztužený
  • Na potření
    • 3lžíceMarmeláda rybízová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na válu zpracujeme mouku s kypřícím práškem, solí, nasekaný tuk, vejce a studenou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Jeden díl tence rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Těsto poklademe ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců, posypeme cukrem a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje těsta přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek. Těsto propícháme vidličkou, aby mohla vyjít pára. Pečeme v předehřáté troubě. Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme rozmíchanou marmeládou a čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.