Jablkový koláč s čokoládovou polevou
50 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůTuk ztužený
- 1kusVejce slepičí
- 125mililitrůVoda pitná
- 0,75kusKypřicí prášek do pečiva
- 0,33lžičkaSůl
- Na náplň
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 750gramůJablka
- Na plech
- 1lžíceOlej rostlinný
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
- Na potření
- 3lžíceMarmeláda rybízová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Na válu zpracujeme mouku s kypřícím práškem, solí, nasekaný tuk, vejce a studenou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Jeden díl tence rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Těsto poklademe ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců, posypeme cukrem a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje těsta přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek. Těsto propícháme vidličkou, aby mohla vyjít pára. Pečeme v předehřáté troubě. Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme rozmíchanou marmeládou a čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.