Jablkový koláč s kokosem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem utřeme do pěny za pomoci šlehače, postupně přidáváme žloutky, vanilkový cukr, smetanu, 50 g kokosových vloček, škrob, skořici, mletý zázvor, citronovou a pomerančovou kůru a calvados. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Jablka oloupeme, nastrouháme a pokapeme šťávou z 1/2 citronu. Poté z bílků a soli ušleháme pevný sníh a spolu s jablky ho vmícháme do těsta.
  • 3
    Dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme máslem. Tvarohové těsto vyválíme a dáme do formy. Pokryjeme ho kokosovou hmotou s jablky, posypeme zbytkem kokosových vloček a pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi 30 minut.
  • 4
    Hotový koláč vyjmeme z trouby, chvíli necháme stát ve formě, potom uvolníme okraje, vyjmeme ho a dáme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.