Jablkový koláč s kokosem
45 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 2lžičkyCukr vanilka
- 60gramůKokos sušený
- 2lžíceSolamyl
- 4lžíceCalvados
- 1špetkaSůl
- 1kusLinecké (křehké) těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkyZázvor mletý
- 4kusyJablka
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaPomerančová kůra
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem utřeme do pěny za pomoci šlehače, postupně přidáváme žloutky, vanilkový cukr, smetanu, 50 g kokosových vloček, škrob, skořici, mletý zázvor, citronovou a pomerančovou kůru a calvados. Vše dobře promícháme.
- 2Jablka oloupeme, nastrouháme a pokapeme šťávou z 1/2 citronu. Poté z bílků a soli ušleháme pevný sníh a spolu s jablky ho vmícháme do těsta.
- 3Dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme máslem. Tvarohové těsto vyválíme a dáme do formy. Pokryjeme ho kokosovou hmotou s jablky, posypeme zbytkem kokosových vloček a pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi 30 minut.
- 4Hotový koláč vyjmeme z trouby, chvíli necháme stát ve formě, potom uvolníme okraje, vyjmeme ho a dáme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.