Jablkový koláč s mandlemi a smetanou
55 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 150gramůMouka polohrubá
- 8gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůCukr moučkový
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 20mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr vanilka
- 120gramůZakysaná smetana
- 30gramůMandle
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
36 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek a promícháme. Přidáme dva žloutky, mléko a vypracujeme těsto. Máslo nakrájíme na malé kostičky a zapracujeme do těsta. Formu na koláč vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, rozprostřeme po ploše a vytvarujeme zvýšené okraje. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Jablka rovnoměrně nasypeme na koláč, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
- 2Mezitím do zakysané smetany přidáme tři žloutky, vanilkový cukr, mleté mandle, a důkladně rozmícháme. Nalijeme na koláč a pečeme ještě 10 minut.
- 3Koláč naporcujeme, upravíme na dezertní talířky a podáváme vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.