Jablkový koláč s mandlemi a smetanou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
36 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek a promícháme. Přidáme dva žloutky, mléko a vypracujeme těsto. Máslo nakrájíme na malé kostičky a zapracujeme do těsta. Formu na koláč vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, rozprostřeme po ploše a vytvarujeme zvýšené okraje. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Jablka rovnoměrně nasypeme na koláč, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
  • 2
    Mezitím do zakysané smetany přidáme tři žloutky, vanilkový cukr, mleté mandle, a důkladně rozmícháme. Nalijeme na koláč a pečeme ještě 10 minut.
  • 3
    Koláč naporcujeme, upravíme na dezertní talířky a podáváme vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.