Jablkový koláč s rozinkami
45 min.
Ingredience
- 6lžicMáslo čerstvé
- 50gramůCukr třtinový
- 4lžíceHrozinky
- 130gramůCukr krupice
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyJablka
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Otvírací formu o průměru 22 cm vymažeme máslem. V rendlíku rozpustíme máslo. Jablka omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Jablka neloupeme.
- 2Tři lžíce rozpuštěného másla odložíme stranou do šálku. Hnědý cukr, skořici a rozinky dáme do rendlíku s máslem. Promícháme a nalijeme do formy. Na tuto směs rozložíme plátky jablek.
- 3Vejce rozkvedláme, do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Mléko, vejce, vanilkovou esenci a máslo, které máme v šálku, přidáme k vejcím. Mícháme ručním mixérem, až vznikne pevné těsto. Potom zvýšíme na 1 minutu rychlost a hněteme. Těsto rozložíme na jablka ve formě.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 30 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a necháme 5 minut vychladnout ve formě. Poté formu rozevřeme a koláč vyklopíme na mísu. Nakrájíme na díly a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.