Jablkový koláč se smetanou
70 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 1lžíceRum
- 100gramůMouka polohrubá
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusCitrony
- 500gramůJablka
- 0,25litrSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Připravíme třené máslové těsto obvyklým způsobem.
- 2Vlijeme je do vymazané a vysypané dortové formy, poklademe slabými plátky jablek a posypeme cukrem.
- 3Dáme do trouby zvolna péci.
- 4Hotový koláč podáváme s vychlazenou, oslazenou smetanou, do které jsme přidali rum a vanilku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.