Jablkový salám s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 560gramůCukr krupice
- 750gramůJablka
- 140gramůMandle
- 1kusCitrony
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
6 g
Cukr
105 g
Postup přípravy
- 1Cukr svaříme ve vodě až se hodně táhne, vložíme do něj oloupaná a na čtvrtiny nakrájená jablka a uvaříme na hustou kaši. Přidáme nakrájené mandle, strouhanou citronovou kůru a šťávu vymačkanou z citronu.
- 2Důkladně promícháme, necháme vychladnout a vyklopíme na cukrem posypané prkénko. Vytvarujeme šišku, zabalíme do navlhčeného pergamenového papíru a sušíme 4-5 dní. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.