Jablkový salám s mandlemi

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
6 g
Cukr
105 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr svaříme ve vodě až se hodně táhne, vložíme do něj oloupaná a na čtvrtiny nakrájená jablka a uvaříme na hustou kaši. Přidáme nakrájené mandle, strouhanou citronovou kůru a šťávu vymačkanou z citronu.
  • 2
    Důkladně promícháme, necháme vychladnout a vyklopíme na cukrem posypané prkénko. Vytvarujeme šišku, zabalíme do navlhčeného pergamenového papíru a sušíme 4-5 dní. Poté nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.