Jablkový štrůdl s perníkem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
4 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy si dáme 300 g hladké mouky, do ní pokrájíme na malé kousky celou Heru, přidáme 9 lžic mléka, promícháme a rukama důkladně vypracujeme hladké těsto, utvoříme z něj váleček, který zabalíme do folie a dáme na na 1 hodinu do chladničky odpočinout.
  • 2
    Mezitím si omyjeme jablka, která zbavíme jadřinců a jablka nastrouháme nahrubo. Dále si připravíme do misek: nastrouhaný perník, pokrájené vlašské ořechy, strouhanku, cukr, omyté odkapané hrozinky a skořicový cukr.
  • 3
    Těsto potom na pomoučeném vále rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme tenkou placku. Každou posypeme strouhankou, jablky, ořechy, perníkem, cukrem (3-4 lžíce na jeden štrůdl), skořicovým cukrem a hrozinkami.
  • 4
    Pak každou placku svineme do závinu. Všechny záviny položíme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 25 minut dozlatova.
  • 5
    Upečené štrůdly necháme vychladnout, pak je pokrájíme na porce, posypeme cukrem s vanilkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.