Jablkový štrůdl s perníkem
45 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůHera
- 9lžicMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůPerník
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůStrouhanka
- 12lžicCukr krupice
- 100gramůHrozinky
- 3kusyCukr skořicový
- 3lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 1kilogramJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
4 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Do mísy si dáme 300 g hladké mouky, do ní pokrájíme na malé kousky celou Heru, přidáme 9 lžic mléka, promícháme a rukama důkladně vypracujeme hladké těsto, utvoříme z něj váleček, který zabalíme do folie a dáme na na 1 hodinu do chladničky odpočinout.
- 2Mezitím si omyjeme jablka, která zbavíme jadřinců a jablka nastrouháme nahrubo. Dále si připravíme do misek: nastrouhaný perník, pokrájené vlašské ořechy, strouhanku, cukr, omyté odkapané hrozinky a skořicový cukr.
- 3Těsto potom na pomoučeném vále rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme tenkou placku. Každou posypeme strouhankou, jablky, ořechy, perníkem, cukrem (3-4 lžíce na jeden štrůdl), skořicovým cukrem a hrozinkami.
- 4Pak každou placku svineme do závinu. Všechny záviny položíme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 25 minut dozlatova.
- 5Upečené štrůdly necháme vychladnout, pak je pokrájíme na porce, posypeme cukrem s vanilkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.