Jablkový trhanec
50 min.
Ingredience
- 80gramůCukr moučkový
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 20gramůSádlo škvařené
- 2kusyVejce slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozmícháme sůl, vejce, cukr a mouku. Dobře vypracujeme těsto.
- 2Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a posypeme je oloupanými, na kostky nakrájenými jablky. Vložíme do vyhřáté trouby.
- 3Ještě ne zcela dopečený moučník z trouby vyjmeme, roztrháme vidličkou a dáme dopéci.
- 4Upečený trhanec posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.