Jablkový trhanec

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce rozmícháme sůl, vejce, cukr a mouku. Dobře vypracujeme těsto.
  • 2
    Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a posypeme je oloupanými, na kostky nakrájenými jablky. Vložíme do vyhřáté trouby.
  • 3
    Ještě ne zcela dopečený moučník z trouby vyjmeme, roztrháme vidličkou a dáme dopéci.
  • 4
    Upečený trhanec posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.