Jablkový závin z listového těsta
45 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 800gramůJablka
- 100gramůCukr krupice
- 2gramySkořice mletá
- 20gramůStrouhanka
- 20gramůHrozinky
- 40gramůVejce slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na tenčí plát obdélníkového tvaru asi 15-20cm široký a asi 2mm silný. Do středu plátu nasypeme po celé délce strouhanku a na ni naklademe omytá, oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka. Posypeme je cukrem se skořicí a omytými, spařenými rozinkami.
- 2Jeden podélný okraj těsta částečně přeložíme přes náplň a potřeme jej rozmíchaným vejcem. Druhý okraj přeložíme stejně a krátké okraje závinu přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek.
- 3Na povrchu potřeme závin rozmíchaným vejcem a v horké troubě jej upečeme dozlatova - nejprve prudčeji zapékáme a dopékáme volněji.
- 4Upečený závin nakrájíme a posypeme jej moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 19. 11. 2015
Jablkový závin z listového těsta
Recept jsem vyzkoušela a povedl se. Akorát jsem musela jablíčka postrouhat, jelikož jablka na plátky by mě děti nepapaly, to už mám vyzkoušené. Z jednoho listového těsta se mi povedly 2 záviny. Děkuji za recept, jablkový závin my můžeme pořád 😁