Jablkový závin z listového těsta

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozválíme na tenčí plát obdélníkového tvaru asi 15-20cm široký a asi 2mm silný. Do středu plátu nasypeme po celé délce strouhanku a na ni naklademe omytá, oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka. Posypeme je cukrem se skořicí a omytými, spařenými rozinkami.
  • 2
    Jeden podélný okraj těsta částečně přeložíme přes náplň a potřeme jej rozmíchaným vejcem. Druhý okraj přeložíme stejně a krátké okraje závinu přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek.
  • 3
    Na povrchu potřeme závin rozmíchaným vejcem a v horké troubě jej upečeme dozlatova - nejprve prudčeji zapékáme a dopékáme volněji.
  • 4
    Upečený závin nakrájíme a posypeme jej moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 19. 11. 2015
Jablkový závin z listového těsta
Recept jsem vyzkoušela a povedl se. Akorát jsem musela jablíčka postrouhat, jelikož jablka na plátky by mě děti nepapaly, to už mám vyzkoušené. Z jednoho listového těsta se mi povedly 2 záviny. Děkuji za recept, jablkový závin my můžeme pořád 😁