Jablky plněný dortový koláč

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní vál prosejeme mouku s kypřícím práškem. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme vejce, posypeme cukrem, solí, přidáme máslo. Rukou hněteme těsto, do kterého podle potřeby přiléváme vodu. Vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva díly. Rozválíme do tvaru dortové formy, silné 3 mm, a velké tak, aby přesahovaly skutečnou velikost dortového kruhu. Musí být ještě o 2 - 3 cm větší.
  • 2
    Dortový kruh vyložíme rozváleným těstem, okraje nadzvedneme. Posypeme strouhankou, naskládáme oloupaná a na tenké plátky nakrájená jablka, posypeme je cukrem, vanilkovým cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme citrónovou kůrou, jemně nasekanými ořechy. Přiklopíme druhým rozváleným těstem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem s rumem, vidličkou propícháme a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut.
  • 3
    Upečený koláč necháme vychladnout, sundáme dortový kruh, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné trojúhelníkové porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.