Jablonecké pivní tousty se žampionovou směsí

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
183 mg
Cukr
310 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku nakrájíme na plátky, z jedné strany je namažeme máslem, rozložíme na plech s pečicím papírem a prudce upečeme v předehřáté troubě.
  • 2
    Žampiony omyjeme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme na něm plátky žampionů, podlijeme je pivem a dusíme, až změknou. Pak k nim vmícháme smetanu a směs dochutíme solí.
  • 3
    Na opečené plátky veky dáme kolečka salámu, na ně žampionovou směs, vše posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě krátce zapečeme.
  • 4
    Tousty podáváme teplé, posypané jemně nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.