Jackfruit kari

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jackfruit nakrájíme na malé kostky, ochutíme špetkou soli a necháme osmahnout na lžíci másla. Cibuli oloupeme a rozmělníme, dokud nezíská konzistenci jemné pasty. Rajčata omyjeme a pomocí mixéru je rozmělníme.
  • 2
    Na zbytku másla osmahneme cibulovou, česnekovou a zázvorovou pastu a bobkový list. Smažíme, dokud se nám vše nezbarví dohněda. Přidáme kurkumu, chilli a mletý koriandr, okamžitě do pánve vložíme kostky jackfruitu a přilijeme vodu. Přikryjeme poklicí a necháme dusit, po 10 minutách přidáme rajčatové pyré, opět přikryjeme a dusíme, dokud není vše měkké.
  • 3
    Poprášíme garam masalou a důkladně zamícháme. Ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.