Jackfruit kari
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kilogramJackfruit
- 4kusyCibule
- 2lžičkyPasta česneková
- 1lžičkaPasta zázvorová
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyGaram masala
- 1lžičkaKurkuma
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 4kusyRajčata
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1,5lžičkyKoriandr mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jackfruit nakrájíme na malé kostky, ochutíme špetkou soli a necháme osmahnout na lžíci másla. Cibuli oloupeme a rozmělníme, dokud nezíská konzistenci jemné pasty. Rajčata omyjeme a pomocí mixéru je rozmělníme.
- 2Na zbytku másla osmahneme cibulovou, česnekovou a zázvorovou pastu a bobkový list. Smažíme, dokud se nám vše nezbarví dohněda. Přidáme kurkumu, chilli a mletý koriandr, okamžitě do pánve vložíme kostky jackfruitu a přilijeme vodu. Přikryjeme poklicí a necháme dusit, po 10 minutách přidáme rajčatové pyré, opět přikryjeme a dusíme, dokud není vše měkké.
- 3Poprášíme garam masalou a důkladně zamícháme. Ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.