Jahelník
50 min.
Ingredience
- 250gramůJáhly - loupané proso
- 1lžíceCukr moučkový
- 10dekagramůMáslo čerstvé
- 1hrstŠvestky sušené
- 2kusyJablka
- 1hrstHrozinky
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
9 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Jáhly přebereme a důkladně propláchneme studenou vodou. Pak je spaříme horkou vodou a dáme vařit do osoleného mléka asi na 30 minut.
- 2Pokud máme kaši příliš hustou přidáme mléko, doplníme máslem a chvíli ještě povaříme.
- 3Kaši odstavíme a vmícháme napařené vypeckované sušené švestky a rozinky.
- 4Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme do kaše.
- 5Kaši podáváme horkou, poléváme máslem a posypeme perníkem nebo cukrem se skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.