Jahelník

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
9 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly přebereme a důkladně propláchneme studenou vodou. Pak je spaříme horkou vodou a dáme vařit do osoleného mléka asi na 30 minut.
  • 2
    Pokud máme kaši příliš hustou přidáme mléko, doplníme máslem a chvíli ještě povaříme.
  • 3
    Kaši odstavíme a vmícháme napařené vypeckované sušené švestky a rozinky.
  • 4
    Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme do kaše.
  • 5
    Kaši podáváme horkou, poléváme máslem a posypeme perníkem nebo cukrem se skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.