Jahelník mrkvový
60 min.
Ingredience
- 300gramůJáhly - loupané proso
- 250mililitrůMléko kokosové
- 3kusyMrkev kořen
- 100gramůCukr třtinový
- 1kusMáslo čerstvé
- 3kusyLimetka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
34 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Jáhly nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přivedeme k varu, odstavíme, zakryjeme a v teple necháme tak dlouho, až se vsákne všechna tekutina.
- 2Změklé jáhly dáme do mísy, přilijeme kokosové mléko, limetovou šťávu ze tří limetek a kůru nastrouhanou z jedné limety, cukr a vše promícháme.
- 3Remosku vymažeme tukem, vložíme polovinu jáhlové směsi, na ně navrstvíme najemno nastrouhanou mrkev a zakryjeme zbytkem směsi. Poklademe kolečky limety, posypeme cukrem a pečeme cca 50min až cukr na povrchu dozlatova zkaramelizuje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.