Jáhlová kaše
30 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 75gramůJáhly - loupané proso
- 300mililitrůMléko sójové
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceSirup javorový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jáhly nasypeme do většího sítka a přelijeme dvakrát až třikrát vařící vodou, čímž jáhly spaříme.
- 2Jáhly ze sítka vyklopíme do hrnce, přidáme vodu a vaříme doměkka asi 25 minut. Jáhly scedíme a naředíme sojovým mlékem na kašovitou konzistenci.
- 3Hotovou kaši ochutíme citronovým olejem nebo nastrouhanou citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.