Jáhlová kaše s krémem
55 min.
Ingredience
- 30mililitrůPoleva čokoládová
- 500gramůJáhly - loupané proso
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrMléko plnotučné
- 200gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 0,5litrMléko polotučné
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
7 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Vodu s plnotučným mlékem necháme přejít varem, osladíme krupicovým cukrem a přidáme máslo. Jáhly propereme ve studené vodě a vhodíme do vařící vody s mlékem. Lehce povaříme, promícháme a přemístíme do pekáčku, zakryté pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut, až jsou jáhly sypké. Mezitím uvaříme ve vanilkovým cukrem oslazeném plnotučném mléce pudink podle návodu na obalu. Hotové jáhly necháme mírně vychladnout, jednotlivé porce přendáme na talíř, zalijeme pudinkem a pokapeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.