Jáhlová kaše s medem a smetanou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
40 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly vsypeme do cedníku a propereme je pod tekoucí vodou nejméně třikrát. Potom je ještě dvakrát propereme horkou vodou a vsypeme do hrnce. Vložíme k nim půlku másla, zalijeme studeným mlékem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme poklicí, plamínek ztlumíme na úplné minimum a povaříme jáhly doměkka, tak 20 minut, aby vznikla kaše.
  • 2
    Hotovou kaši stáhneme ze sporáku, ihned vlijeme smetanu a dobře promícháme. Podle chutí přisolíme, pocukrujeme, vložíme zbylé máslo. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme medem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.