Jáhlová kaše s medem a smetanou
30 min.
Ingredience
- 400gramůProso loupané - jáhly
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 8decilitrůMléko plnotučné
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr krupice
- 4lžíceMed včelí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
40 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Jáhly vsypeme do cedníku a propereme je pod tekoucí vodou nejméně třikrát. Potom je ještě dvakrát propereme horkou vodou a vsypeme do hrnce. Vložíme k nim půlku másla, zalijeme studeným mlékem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme poklicí, plamínek ztlumíme na úplné minimum a povaříme jáhly doměkka, tak 20 minut, aby vznikla kaše.
- 2Hotovou kaši stáhneme ze sporáku, ihned vlijeme smetanu a dobře promícháme. Podle chutí přisolíme, pocukrujeme, vložíme zbylé máslo. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme medem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.