Jáhlová kaše s ořechy
40 min.
Ingredience
- 500gramůJáhly - loupané proso
- 50gramůJablka
- 1kusBanány
- 100gramůRozinky bílé
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyMandarinky
- 1litrVoda pitná
- 30gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
13 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Hořkou pachuť z jahel odstraníme tak, že je nejméně třikrát spaříme horkou vodou. Potom jáhly vložíme do hrnce s vodou, kam přidáme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, nakrájený banán, 1 dl mandarinkové šťávy z vymačkaných mandarinek, vanilku, rozinky, které jsem si předem namočily v horké vodě, rozmixujeme a vylijeme je do hrnce. Přikryjeme poklici a vaříme, aby se rozvařily suroviny a kaše zhoustla, přibližně 20 minut.
- 2Hotovou kaši posypeme nasekanými ořechy a ještě horkou porcujeme na mělké talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.