Jáhlová kaše s ořechy

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
13 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hořkou pachuť z jahel odstraníme tak, že je nejméně třikrát spaříme horkou vodou. Potom jáhly vložíme do hrnce s vodou, kam přidáme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, nakrájený banán, 1 dl mandarinkové šťávy z vymačkaných mandarinek, vanilku, rozinky, které jsem si předem namočily v horké vodě, rozmixujeme a vylijeme je do hrnce. Přikryjeme poklici a vaříme, aby se rozvařily suroviny a kaše zhoustla, přibližně 20 minut.
  • 2
    Hotovou kaši posypeme nasekanými ořechy a ještě horkou porcujeme na mělké talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.