Jáhlový puding dvoubarevný
50 min.
Ingredience
- 200gramůJáhly - loupané proso
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSkořice mletá
- 60gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 1lžíceKokos sušený
- 2lžíceKakao - prášek
- 1lžíceSirup javorový
- 0,5lžičkaSirup citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jáhly nasypeme do sítka a prolijeme vařící vodou. Ze sítka je překlopíme do hrnce, přidáme vodu a vaříme 20 minut.
- 2Nalijeme do mixéru i se zbytkem vody, ve které se vařily. Přidáme špetku skořice, ovesný sušený nápoj a pár kapek citrónového sirupu. Osladíme javorovým sirupem. Rozmixujeme na pudingovou hmotu.
- 3Polovinu pudingu nalijeme do misky, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Druhou polovinu v hrnci obarvíme kakaovým práškem a nalijeme do misky na první polovinu. Necháme vychladnout. Studený puding vyklopíme na talířek, posypeme strouhaným kokosem a podáváme jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.