Jáhly s jablky
70 min.
Ingredience
- 500gramůJáhly - loupané proso
- 100gramůMed včelí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1litrMléko polotučné
- 1500gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
12 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Jáhly propláchneme a spaříme. V mléce oslazeném medem je uvaříme do poloměkka.
- 2Do máslem vymazaného pekáčku urovnáme střídavě vrstvy jáhel a oloupaných, nahrubo nastrouhaných jablek. Vrchní vrstvu tvoří jablka.
- 3Zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.