Jahodová bublanina
50 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 220gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
- 400mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMáslo čerstvé
- 600gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1126 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
181 g
Vláknina
8 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme vlažné mléko a polovinu mouky.
- 2Bílky a sůl ušleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek mouky a kypřící prášek, vše spojíme do hladkého těsta.
- 3Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme polovinu těsta, poklademe polovinou jahod, zalijeme zbytkem těsta a ozdobíme druhou polovinou jahod.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jelito
pá 5. 6. 2015
Jahodová bublanina
Krásné fotky povedla se!
Anonymní uživatel
pá 5. 6. 2015
Jahodová bublanina
Dobrý moučník na teplé dny.😎 Recept je na dost velký plech nebo vysokou bublaninu. Já jsem zvolila poloviční množství a bylo ho pro nás akorát. Jahody jsem dala jen nahoru. Chuť jahůdek v buchtičce je nepřekonatelná!😋