Jahodová marmeláda s meruňkami
25 min.
Ingredience
- 750gramůMeruňky
- 2kusyVanilkový lusk
- 1500gramůCukr želírovací
- 1kusKyselina citrónová
- 750gramůJahody zahradní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Jahody a meruňky omyjeme a necháme okapat. Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Ovoce nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce.
- 2Vanilkové lusky podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň a přidáme ji k ovoci. Smícháme želírovací cukr s kyselinou citronovou a přidáme ke směsi. Na plném ohni ovoce přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 4 minuty.
- 3Marmeládu ihned plníme do čistých sklenic, které uzavřeme a otočíme na 5 minut dnem vzhůru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.