Jahodová marmeláda s meruňkami

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody a meruňky omyjeme a necháme okapat. Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Ovoce nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce.
  • 2
    Vanilkové lusky podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň a přidáme ji k ovoci. Smícháme želírovací cukr s kyselinou citronovou a přidáme ke směsi. Na plném ohni ovoce přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 4 minuty.
  • 3
    Marmeládu ihned plníme do čistých sklenic, které uzavřeme a otočíme na 5 minut dnem vzhůru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.