Jahodová polévka s vínem a vodkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
978 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
198 g
Vláknina
4 g
Cukr
175 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme pánev, na níž ponecháme rozpustit cukr. Přidáme k němu citronovou šťávu, bílé víno a vodku. Vložíme do směsi jahody a necháme povařit, dokud jahody nezměknou. Pak odstavíme z plotny a směs rozmixujeme v mixéru.
  • 2
    Vyrobíme vanilkové noky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Dochutíme dření, kterou jsme vyškrábali z vanilkového lusku. Z výsledné hmoty vytváříme lžičkami malé nočky, které zavařujeme ve vřícím mléce ochuceném vanilkou. Polévku podáváme s piškoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.