Jahodová polévka se svítkem
65 min.
Ingredience
- 4lžíceCukr krupice
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVanilkový lusk
- 125mililitrůDžus jablečný
- 1kusMeduňka
- 800gramůJahody zahradní
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozmícháme se lžící cukru, smetanou a dření vydlabanou z vanilkového lusku. Hmotou naplníme nízkou vymazanou formu, přikryjeme pergamenovým papírem potřeným máslem, vložíme do vodní lázně a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- 2Upečený svítek po vychladnutí vyklopíme a nakrájíme na čtverečky.
- 3Jahody omyjeme, několik necháme na ozdobu a zbylé rozpůlíme. Spirálovitě oloupanou kůru z omytého citronu dáme do jablečné šťávy a uvedeme do varu. Přidáme jahody, znovu necháme přejít varem a vyjmeme kůru. Vše rozmixujmeme, vmícháme zbylý cukr a necháme vychladnout.
- 4Polévku podáváme s vaječným svítkem, ozdobenou jahodami a lístky meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.