Jahodová polévka se svítkem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozmícháme se lžící cukru, smetanou a dření vydlabanou z vanilkového lusku. Hmotou naplníme nízkou vymazanou formu, přikryjeme pergamenovým papírem potřeným máslem, vložíme do vodní lázně a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
  • 2
    Upečený svítek po vychladnutí vyklopíme a nakrájíme na čtverečky.
  • 3
    Jahody omyjeme, několik necháme na ozdobu a zbylé rozpůlíme. Spirálovitě oloupanou kůru z omytého citronu dáme do jablečné šťávy a uvedeme do varu. Přidáme jahody, znovu necháme přejít varem a vyjmeme kůru. Vše rozmixujmeme, vmícháme zbylý cukr a necháme vychladnout.
  • 4
    Polévku podáváme s vaječným svítkem, ozdobenou jahodami a lístky meduňky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.