Jahodová pomazánka
10 min.
Ingredience
- 400gramůJahody zahradní
- 400gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 60gramůMléko zahuštěné neslazené
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 3mililitryCitronová šťáva
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
591 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné jahody důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat. Do misky dáme tvaroh, kondenzované mléko, smetanu, vanilkový a pískový cukr, pomerančovou kůru, citrónovou šťávu. Všechny suroviny vyšleháme na hustou hmotu, přidáme okapané jahody a opět šleháme.
- 2Pomazánku uložíme do ledničky, kde ji ponecháme do její použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.