Jahodové carré
32 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 35gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůMléko polotučné
- 180mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůJahody zahradní
- 1lžíceVoda pitná
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V misce rozšleháme vejce společně se lžící vody, 30 g cukru a 1/2 balení vanilkového cukru. Do vaječné směsi přimícháme 10 g škrobu, mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujeme těsto.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 12 minut. Poté těsto vyklopíme na utěrku a posypeme moučkovým cukrem.
- 3Zbytek škrobu rozmícháme v misce s mlékem a vanilkovým cukrem. Zbytek mléka necháme projít varem, pak do něj přimícháme rozmíchanou směs, chvilku ji povaříme a pak přimícháme zbytek cukru a smetanu. Směs necháme zchladnout a pak natřeme na koláč.
- 4Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 5Koláč nakrájíme na 8 čtverců a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme plátky jahod a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.