Jahodové carré

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V misce rozšleháme vejce společně se lžící vody, 30 g cukru a 1/2 balení vanilkového cukru. Do vaječné směsi přimícháme 10 g škrobu, mouku, kypřící prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujeme těsto.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 12 minut. Poté těsto vyklopíme na utěrku a posypeme moučkovým cukrem.
  • 3
    Zbytek škrobu rozmícháme v misce s mlékem a vanilkovým cukrem. Zbytek mléka necháme projít varem, pak do něj přimícháme rozmíchanou směs, chvilku ji povaříme a pak přimícháme zbytek cukru a smetanu. Směs necháme zchladnout a pak natřeme na koláč.
  • 4
    Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • 5
    Koláč nakrájíme na 8 čtverců a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme plátky jahod a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.