Jahodové knedlíky z tvarohového těsta pro celiatiky

38 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
6 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kilogram jahod odstopkujeme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Měkký tvaroh, celé vejce, bezlepkovou mouku a bezlepkovou krupici a špetku soli zpracujeme do vláčného těsta. Z těsta uděláme malé válečky, které zlehka rozmáčkneme, naplníme očištěnými jahodami a vytvarujeme důkladně uzavřenou kuličku, aby ovoce nevypadlo. Hotové kuličky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut. O tom, že jsou knedlíky hotové, se přesvědčíme tak, že jeden knedlík rozkrojíme a pohledem zjistíme, jestli je těsto vařené i uvnitř knedlíku. Tyto ovocné knedlíky podáváme teplé s rozpuštěným máslem, sypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.