Jahodové knedlíky z tvarohového těsta pro celiatiky
38 min.
Ingredience
- 300gramůTvaroh měkký
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůKukuřičná krupice T 600
- 150gramůMouka bezlepková
- 200gramůCukr moučkový
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2gramySůl
- 1kilogramJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
6 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Kilogram jahod odstopkujeme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Měkký tvaroh, celé vejce, bezlepkovou mouku a bezlepkovou krupici a špetku soli zpracujeme do vláčného těsta. Z těsta uděláme malé válečky, které zlehka rozmáčkneme, naplníme očištěnými jahodami a vytvarujeme důkladně uzavřenou kuličku, aby ovoce nevypadlo. Hotové kuličky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut. O tom, že jsou knedlíky hotové, se přesvědčíme tak, že jeden knedlík rozkrojíme a pohledem zjistíme, jestli je těsto vařené i uvnitř knedlíku. Tyto ovocné knedlíky podáváme teplé s rozpuštěným máslem, sypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.