Jahodové kopečky s bílou čokoládou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
355 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, cukr a promícháme. Poté přidáme studené nastrouhané máslo (pouze 5 lžic) a rukama prohněteme.
  • 3
    Jahody nasekáme na kousky a přidáme je do směsi spolu s nasekanou bílou čokoládou. Dobře propracujeme.
  • 4
    Těsto rozdělíme do 12 kopečků na pečícím papíře. Pečeme 16 – 20 minut.
  • 5
    Mezitím si připravíme polevu: smícháme citronovou šťávu a rozpuštěné zbylé máslo a postupně přidáváme cukr za stálého šlehání. Pokud už se vám zdá poleva dost hustá, přestaňte přidávat cukr.
  • 6
    Kopečky přelijeme polevou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.