Jahodové kopečky s bílou čokoládou
40 min.
Ingredience
- 256gramůNoe Pšeničná mouka hladká světlá
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCukr krupice
- 7lžicMáslo čerstvé
- 225mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůJahody zahradní
- 70gramůBílá čokoláda
- 37mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůCukr moučka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
355 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, cukr a promícháme. Poté přidáme studené nastrouhané máslo (pouze 5 lžic) a rukama prohněteme.
- 3Jahody nasekáme na kousky a přidáme je do směsi spolu s nasekanou bílou čokoládou. Dobře propracujeme.
- 4Těsto rozdělíme do 12 kopečků na pečícím papíře. Pečeme 16 – 20 minut.
- 5Mezitím si připravíme polevu: smícháme citronovou šťávu a rozpuštěné zbylé máslo a postupně přidáváme cukr za stálého šlehání. Pokud už se vám zdá poleva dost hustá, přestaňte přidávat cukr.
- 6Kopečky přelijeme polevou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.