Jahodové misky se sněhovými nočky
40 min.

Ingredience
- 800gramůJahody zahradní
- 400gramůReveň (Rebarbora)
- 165gramůCukr krupice
- 250mililitrůVíno bílé
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Jahody a rebarboru omyjeme a očistíme. Jahody rozpůlíme, rebarboru nakrájíme na kousky. Lehce ji zkaramelizujeme na 150 g cukru a podlijeme vínem. Mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme 500 g jahod, krátce povaříme a necháme táhnout asi 5 minut. Směs prolisujeme přes síto a chladíme asi 1 hodinu.
- 2Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Ze sněhu vypichujeme lžící noky a vkládáme je do vařící vody. Vaříme těsně pod bodem varu asi 10 minut.
- 3Chlazený ovocný protlak rozdělíme do misek a přidáme zbylé jahody. Posypeme skořicí a navrch upravíme sněhové nočky. Dezert ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.