Jahodové pyré se smaženým hermelínem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
57 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody očistíme, omyjeme a polovinu jich rozmixujeme a prolisujeme sítem. Smícháme se želírovacím cukrem a necháme prosladit.
  • 2
    Druhou polovinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do jahodového pyré. Uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
  • 3
    Vejce, mouku, mléko a sůl umícháme do těstíčka a necháme odpočinout 20 minut.
  • 4
    Ve vysokém hrnci rozpálíme olej, hermelíny obalíme v připraveném těstíčku a smažíme je dozlatova asi 4 minuty. Sýry vyjmeme a necháme chvíli na papríové utěrce.
  • 5
    Hermelíny spolu s jahodovým pyré upravíme na talíře a ozdobíme meduňkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.