Jahodové pyré se smaženým hermelínem
30 min.
Ingredience
- 1000gramůJahody zahradní
- 200gramůCukr želírovací
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 480gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
57 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme, omyjeme a polovinu jich rozmixujeme a prolisujeme sítem. Smícháme se želírovacím cukrem a necháme prosladit.
- 2Druhou polovinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do jahodového pyré. Uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
- 3Vejce, mouku, mléko a sůl umícháme do těstíčka a necháme odpočinout 20 minut.
- 4Ve vysokém hrnci rozpálíme olej, hermelíny obalíme v připraveném těstíčku a smažíme je dozlatova asi 4 minuty. Sýry vyjmeme a necháme chvíli na papríové utěrce.
- 5Hermelíny spolu s jahodovým pyré upravíme na talíře a ozdobíme meduňkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.