Jahodové řezy s agarem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
4 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme, přidáme cukr, vanilku, strouhanou citronovou kůru, rozsekané máslo, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout.
  • 2
    Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme pruhy cca 10x50cm, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové dozdobíme mandlovým rámečkem a necháme vychladnout.
  • 3
    Poté zlehka potřeme džemem, naplníme jahodami, přelijeme agarem a necháme ztuhnout. Ostrým nožem nakrájíme na řezy a rozložíme na mísu.
  • 4
    Agar: agar namočíme přes noc do vody, poté přidáme cukr, šťávu vymačknaou z citronu a zvolna provaříme. Procedíme utěrkou, obarvíme 3 kapkami bretonu a vlažným agarem řezy přeléváme.
  • 5
    Na rámeček smícháme strouhané mandle a cukrem a v hmoždíři utlučeme. Přidáme cukr svařený ve vodě, vypracujeme těsto, vytvoříme dluhý váleček, kterým ozdobíme těsto. Přilepíme je bílkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.