Jahodové řezy s agarem
65 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůJahody zahradní
- Agar
- 15gramůAgar
- 150gramůCukr krupice
- 0,25litrVoda pitná
- 0,25kusCitrony
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
- Na plech
- 20gramůMouka polohrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- Rámeček
- 100gramůMandle
- 100gramůCukr moučkový
- 150gramůCukr krupice
- 0,25lžíceVoda pitná
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
4 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme, přidáme cukr, vanilku, strouhanou citronovou kůru, rozsekané máslo, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout.
- 2Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme pruhy cca 10x50cm, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové dozdobíme mandlovým rámečkem a necháme vychladnout.
- 3Poté zlehka potřeme džemem, naplníme jahodami, přelijeme agarem a necháme ztuhnout. Ostrým nožem nakrájíme na řezy a rozložíme na mísu.
- 4Agar: agar namočíme přes noc do vody, poté přidáme cukr, šťávu vymačknaou z citronu a zvolna provaříme. Procedíme utěrkou, obarvíme 3 kapkami bretonu a vlažným agarem řezy přeléváme.
- 5Na rámeček smícháme strouhané mandle a cukrem a v hmoždíři utlučeme. Přidáme cukr svařený ve vodě, vypracujeme těsto, vytvoříme dluhý váleček, kterým ozdobíme těsto. Přilepíme je bílkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.