Jahodové suflé
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 150gramůCukr krupice
- 300gramůJahody zahradní
- 5kusůVejce slepičí
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme na dozdobení, zbytek nakrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru s citronovou šťávou a 120g cukru.
- 2Troubu předehřejeme na 210C.
- 3Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Coulis nalijeme do mísy, přidáme dva žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a ten opatrně po lžících vmícháme do coulis.
- 4Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme cukrem tak, aby pokryl i stěny. Připravenou směsí naplníme misky, uhladíme a pečeme asi 10minut.
- 5Hotové suflé dozdobíme zbylými jahodami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.