Jahodové suflé

30 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme na dozdobení, zbytek nakrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru s citronovou šťávou a 120g cukru.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 3
    Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Coulis nalijeme do mísy, přidáme dva žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a ten opatrně po lžících vmícháme do coulis.
  • 4
    Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme cukrem tak, aby pokryl i stěny. Připravenou směsí naplníme misky, uhladíme a pečeme asi 10minut.
  • 5
    Hotové suflé dozdobíme zbylými jahodami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.