Jahodové suflé se šlehačkou
80 min.
Ingredience
- 350gramůLesní plody - mražené
- 70gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžíceProtlak jahodový
- Na těsto
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Mražené jahody dáme do misky, posypeme 60 g krupicového cukru a 20 g vanilkového cukru, jahodovou trestí, přikryté necháme rozmrazit.
- 2V pánvi rozehřejeme 60 g másla, přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Stáhneme ze sporáku, vsypeme zbylý cukr, vložíme vanilku i žloutky. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout.
- 3Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme do připravené směsi.
- 4Rozmrazené jahody promícháme, dáme je do pečící formy, vymazané zbylým máslem. Na povrch jahod rozložíme připravenou směs.
- 5Naplněnou formu vložíme do předehřáté formy a při 200 stupňové teplotě pečeme 50 minut.
- 6Po vytažení z trouby, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.