Jahodové suflé se šlehačkou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražené jahody dáme do misky, posypeme 60 g krupicového cukru a 20 g vanilkového cukru, jahodovou trestí, přikryté necháme rozmrazit.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 60 g másla, přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Stáhneme ze sporáku, vsypeme zbylý cukr, vložíme vanilku i žloutky. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout.
  • 3
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme do připravené směsi.
  • 4
    Rozmrazené jahody promícháme, dáme je do pečící formy, vymazané zbylým máslem. Na povrch jahod rozložíme připravenou směs.
  • 5
    Naplněnou formu vložíme do předehřáté formy a při 200 stupňové teplotě pečeme 50 minut.
  • 6
    Po vytažení z trouby, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.