Jahodové želé

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Měkké jahody očistíme, zbavíme stonku a opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat. Okapané jahody nakrájíme na menší kousky, které dáme do hrnce a posypeme 800 g želírovacího cukru. Necháme odležet 30-40 minut.
  • 2
    Následovně hrnec s jahodami a cukrem dáme na sporák a dobře promícháme. Na mírném ohni za častého míchání směs přivedeme k varu. Pokračujeme ve vaření do té doby, až vyplavou všechny jahody na hladinu. Potom stáhneme z ohně.
  • 3
    Uvařenou jahodovou směs přecedíme přes řídkou a čistou utěrku, kterou máme na povrchu misky, do které nám bude téct čistá šťáva. Připravenou jahodovou šťávu přelijeme do hrnce, přidáme 1,6kg cukr, přisypeme vanilkový cukr. Nakonec vložíme vanilku, vše promícháme a na mírném ohni přivedeme k varu. Přidáme ještě 100 g cukru a za stálého míchání povaříme 2 minuty.
  • 4
    Hotové horké želé opatrně naléváme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme a odložíme na studené místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.